زمانی که برنج خالص ایرانی، با دستکاری کمتر و تنها با حذف پوسته سخت یا لایه بیرونی برنج سرو و مصرف شود از خواص بیشتر و کالری پایین تری برخوردار خواهد بود. این همان برنج قهوه ای است که حاوی مقادیر فراوانی سبوس و جنین برنج می باشد. همین امر آن را از انواع ویتامین ها، مواد آلی و فیبر غنی ساخته است. این نوع برنج کمی متفاوت از نوع سفید آن طبخ می شود. وقت آن رسیده که به برنامه غذایی خود تنوع بیشتری بخشیده و با دستور پخت پلوی قهوه ای آشنا شوید. پس با ما همراه بمانید.
مواد لازم برای پخت پلوی قهوه ای
- برنج قهوه ای: 2 پیمانه
- آب : 4 پیمانه ( مقدار آب دو برابر مقدار برنج است)
- نمک: یک قاشق غذاخوری سر صاف
- روغن: به میزان کافی
آشنایی با دستور پخت پلوی قهوه ای
برای پخت برنج قهوهای به روش دمی، ابتدا برنج ایرانی خیس خورده را در قابلمه ریخته و دو برابر مقدار برنج به آن آب بیفزایید. اضافه کردن نمک و روغن به میزان لازم مرحله بعدی کار است. زیر قابلمه حاوی آب و برنج را با حرارت زیاد روشن کنید تا آب آن به جوش آمده و تمام شود. در ادامه زیر قابلمه را کم کرده و دور برنج را بالا بزنید. دمی را روی درب قابلمه گذاشته و حدود نیم ساعت الی 45 دقیقه اجازه دهید برنج دم بکشد. این پلوی خوش عطر را می توانید همراه با گوشت یا سبزیجات سرو کرده و از طعم خوش آن لذت ببرید.
برنج خالص ایرانی سفید در زمان پخت و مقدار آب با برنج قهوه ای متفاوت است. وجود سبوس بیشتر و یک لایه پوسته بر روی برنج قهوه ای سبب شده که برای پخت آن به زمان و آب بیشتری نیاز داشته باشید. در دستور پخت پلوی قهوه ای به خیساندن برنج در آب سرد حدود یک ساعت پیش از پخت توصیه می شود. با این کار زمان پخت کوتاه تر خواهد شد. پلوی قهوه ای را هم می توان به صورت دمی آماده کرد و هم آبکشی. این به سلیقه و نوع رژیم غذایی شما بستگی دارد.
از اینکه تا پایان محتوا با وبسایت برنج خالص ایرانی همراه بودید سپاسگزاریم ...