دستور پخت سوتی پلو متعلق به استان اردبیل و از غذاهای محلی این منطقه است. اسم این غذای سنتی از کلمه سوت به زبان آذری گرفته شده که به معنای شیر است. سوتی پلو یا پلو شیر به دلیل داشتن مواد اولیه خاص مثل شیر و برنج خالص ایرانی طعم متفاوتی دارد. پخت غذای سوتی پلو در زمستان در استان اردبیل رواج دارد و آن را با کشمش و قیسی تزئین می کنند.
مواد لازم سوتی پلو
- برنج خالص ایرانی: 4 پیمانه
- شیر: 4 پیمانه
- زعفران: 1 قاشق غذاخوری
- کشمش: نصف پیمانه
- گلاب: 1 قاشق غذاخوری
- روغن حیوانی: به میزان لازم
- نمک و زردچوبه: به میزان لازم
- انواع خلال بادام و پسته: برای تزئین
مراحل دستور پخت سوتی پلو
آماده سازی برنج ایرانی اولین کار در دستور پخت سوتی پلو استان اردبیل است. برنج ایرانی را باید از قبل بخیسانید تا کمی نرم شود. برای خیساندن برنج به آن کمی نمک اضافه کنید تا مزه دار شود و در آب له نشود. آب برنج خیسانده را جدا کرده و شیر را روی آن بریزید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. بعد اینکه برنج شروع به جوشیدن کرد به آن زردچوبه، نمک و زعفران را اضافه کنید تا رنگ زرد زعفران را به خود بگیرد.
به دلیل اضافه کردن شیر به این پلو ممکن است سریع بسوزد، پس حرارت را کم کرده و مدام آن را هم بزنید تا آماده دم گذاشتن شود. بعد از پخت برنج خالص ایرانی آن را دم گذاشته و روی برنج کمی روغن حیوانی بریزید. بعد از حدود 40 دقیقه پلو آماده شده و می توانید آن را در ظرف سرو بکشید. کشمش را به همراه خلال های خیس خورده در گلاب، با کمی کره تفت دهید. کشمش و خلال را روی پلو ریخته و آن را به صورت دلخواه تزئین کنید. خوردن این پلوی خوشمزه در کنار سالاد می تواند یک وعده غذایی خوشمزه برای شما باشد. شما می توانید در کنار این پلو ماهی یا مرغ هم سرو کنید.
از اینکه تا پایان محتوا با وبسایت برنج خالص ایرانی همراه بودید سپاسگزاریم ...