دستور پخت دمپختک

دستور پخت دمپختک یکی از دستورات غذایی قدیمی شهر تهران است که به عنوان غذای پرطرفدار در این شهر شناخته می شود. در طرز تهیه دمپختک از مواد غذایی مختلفی مانند باقالی، گوجه، سیب زمینی و غیره استفاده می شود که کاملا سلیقه ای هستند. برای پخت دمپختک ساده حتما از برنج خالص ایرانی استفاده کنید که طعم بسیار خوبی دارد.

مواد لازم دمپختک

  • برنج خالص ایرانی: 2 پیمانه
  • سیب زمینی: 2 عدد
  • گوجه فرنگی: 5 عدد 
  • پیاز: 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • کره: 30 گرم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم

مراحل دستور پخت دمپختک

برای پخت این غذا مطابق دستور پخت دمپختک به روش تهرانی باید حتما برنج خالص ایرانی را به صورت کته آماده کنید. با پخت کته مواد مغذی موجود در برنج حفظ شده و خواص بیشتری خواهد داشت. برنج را به همراه کمی نمک در آب سرد بخیسانید تا پخت بهتری داشته باشد. برای پخت غذا ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و به همراه کمی روغن در قابلمه تفت دهید. سپس ادویه ها را که شامل زردچوبه، فلفل سیاه هستند. به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. حال رب گوجه را اضافه کنید و اجازه دهید کمی سرخ شود و بوی خامی آن از بین برود.

سپس سیب زمینی و گوجه را خرد کرده و درون تابه همراه کمی کره تفت بدهید. زمانی که آب گوجه گرفته شد به آن نمک اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید. برنج خالص ایرانی و آب را به مواد رب گوجه و پیاز اضافه کرده، روی حرارت بگذارید و در انتهای پخت مواد سیب زمینی و گوجه را به آن اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. بعد از تمام شدن آب برنج آن را دم بگذارید و حدود 40 دقیقه زمان می برد تا غذا آماده شود. در نهایت برای سرو غذا می توانید در کنار آن از ترشی و سالاد استفاده کنید. 

از اینکه تا پایان محتوا با ما همراه بودید سپاسگزاریم ...