دستور پخت تاک پلو

دستور پخت تاک پلو متعلق به شهر شاهرود در استان سمنان است که یک غذای متفاوت و خوشمزه محسوب می شود. در تاک پلو از برگ بوته انگور استفاده می شود که طعم جذابی به پلو می دهد. آماده کردن این غذا با مرغ یا ماهیچه گوسفند بستگی به سلیقه شما دارد. حتما از برنج خالص ایرانی برای تهیه این غذا استفاده کنید تا از طعم لذیذ آن لذت ببرید.

مواد لازم تاک پلو

  • برنج خالص ایرانی: 3 پیمانه
  • سینه مرغ: به میزان لازم
  • برگ مو: 350 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • سیر: 2 حبه
  • سس خردل: 1 قاشق چایخوری
  • سویا سس: 1 قاشق غذاخوری
  • گرد لیمو عمانی: 1 قاشق سوپ خوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران: به میزان لازم

آموزش مراحل دستور پخت تاک پلو

قبل از تهیه برنج خالص ایرانی برای آماده سازی این غذا طبق دستور پخت تاک پلو باید ابتدا مرغ را مزه دار کنید. برای اینکه بوی بد مرغ از بین رفته و مزه لذیذتری پیدا کند بهتر است از چند ساعت قبل آن را مزه دار کنید. با اضافه کردن پیاز، سس خردل، سس سویا، گرد لیمو عمانی، نمک، فلفل و سیر رنده شده می توانید مرغ را مزه دار کنید. مرغ را به خوبی با مواد آغشته کرده و اجازه دهید چند ساعت در یخچال استراحت کرده و مزه ها به خورد مرغ بروند. بعد از گذشت چند ساعت مرغ را در آورده و زعفران را به آن اضافه و روی حرارت بگذارید. کمی آب به مرغ سرخ شده اضافه کنید تا پخته شود.

شستن با دقت برگ بوته انگور اهمیت خیلی زیادی دارد و باید آن ها را در آب بخیسانید. چند بار آب برگ ها را عوض کنید تا تمام آلودگی ها و سموم از بین بروند. برگ ها را داخل آبکش ریخته و بعد از مدتی آن ها را خرد کنید. برگ مو را به همراه آب کمی بپزید تا نرم شود. برنج خالص ایرانی را به صورت آبکشی آماده کرده و از ته دیگ برگ مو استفاده کنید. برنج آبکش شده را به همراه برگ مو پخته و زعفران دم بگذارید و در نهایت با مرغ آماده شده آن را تزئین کنید.

 از اینکه تا پایان محتوا با ما همراه بودید سپاسگزاریم ...